Έρχονται τα πρώτα LEGO από οικολογικές πρώτες ύλες

Έρχονται τα πρώτα LEGO από οικολογικές πρώτες ύλες

Φανταστικά νέα έρχονται από την αγαπημένη εταιρία παιχνιδιών των παιδιών, αφού η LEGO θα λανσάρει μέσα στη χρονιά τα πρώτα οικολογικά “τουβλάκια” της! Μετά από χρόνια εκτεταμένων ερευνών, το πιο διάσημο label παιχνιδιών του κόσμου, με τη μεγαλύτερη επιρροή στις μαθησιακές και επιστημονικές δεξιότητες των παιδιών, κατάφερε να παράξει τα πρώτα “πράσινα” εξαρτήματα, τα οποία μάλιστα έρχονται στη μορφή “βοτανικών στοιχείων”, δηλαδή ως φύλλα, θάμνοι και δέντρα!

Η επαναστατική αλλαγή που επιτελείται στους κόλπους της LEGO είναι η σταδιακή αντικατάσταση των πολύχρωμων πλαστικών εξαρτημάτων της, τα οποία τα παιδιά (και οι μεγάλοι!) χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν ολόκληρες κατασκευές, με οικολογικές και βιοδιασπώμενες πρώτες ύλες. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, επιτεύχθηκε με τη χρήση παραγώγων του ζαχαροκάλαμου, τα οποία “μιμούνται” τις ιδιότητες του πλαστικού, αλλά δεν έχουν χημική βάση -όπως το πλαστικό.

Η LEGO σε αυτό το βήμα της συνεργάστηκε με τη WWF σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει και να δημιουργήσει ένα οικολογικό πλαίσιο για τα προϊόντα της. Μάλιστα, προμηθεύεται το ζαχαροκάλαμο από τη Βραζιλία, ενώ πιστοποιεί πως οι προμήθειες καλλιεργούνται σε βιολογικές αγροτικές εκτάσεις. Αυτή τη πρωτοβουλία είναι το πρώτο βήμα της εταιρίας, που υπόσχεται πως έως το 2030 θα αντικαταστήσει όλη τη γραμμή παραγωγής της με οικολογική πρώτη ύλη, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμά της στο περιβάλλον!