Bugatti Chiron σε κανονικό μέγεθος από LEGO

Bugatti Chiron σε κανονικό μέγεθος από LEGO

Στην κατασκευή μίας κανονικού μεγέθους, λειτουργικής Bugatti Chiron από Lego, προχώρησε η ομώνυμη εταιρεία παιχνιδιών που έχει έδρα τη Δανία.

Χρειάστηκαν έξι μήνες και περισσότερα από 1.000.000 τουβλάκια Lego για τη δημιουργία ενός αντιγράφου του αξίας 2,6 εκατ. δολαρίων αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας του οχήματος είναι κατασκευασμένος επίσης από τη Lego, έχοντας πάντως ιπποδύναμη μόλις 5,3 ίππων και δίνοντας ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα την ώρα – τη στιγμή που η πραγματική Bugatti Chiron προσεγγίζει ταχύτητες 420 χιλιομέτρων την ώρα.

Το αντίγραφο του οχήματος διαθέτει ζεύγος μπαταριών, κάποια γρανάζια από τρισδιάστατο εκτυπωτή και τέσσερις αυθεντικές Bugatti ρόδες.

Επιπλέον, έχει αποσπώμενο τιμόνι, πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν, αεροτομή η οποία σηκώνεται και κατεβαίνει με το πάτημα ενός κουμπιού, πίνακα οργάνων για τα φώτα και ταχύμετρο που λειτουργεί.

Η ιδέα της κατασκευής του οχήματος -το οποίο έχει μεταλλικό σκελετό- γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2017, με τη δανέζικη εταιρεία να επιθυμεί να προωθήσει το Lego κιτ Bugatti Chiron των 3.599 κομματιών που μπορεί να είναι διακοσμητικό σε ένα σαλόνι.

Πηγή: naftemporiki.gr