Ανεμογεννήτρια από 826 τουβλάκια LEGO

Ανεμογεννήτρια από 826 τουβλάκια LEGO

Ένα καινούριο παιδικό παιχνίδι, μια ανεμογεννήτρια ύψους 91 εκατοστών, που λειτουργεί πλήρως με προσαρμοζόμενα πτερύγια, προβολείς για να προειδοποιεί αεροσκάφη και αυτόματη κίνηση, παρουσίασε η δανέζικη εταιρεία.

Μπορεί να κατασκευαστεί με τα 826 κυβάκια LEGO από πλαστικό με βάση φυτικές ίνες  που περιέχονται στο κουτί. Συνοδεύεται από ένα μικροσκοπικό κόκκινο σπιτάκι, τρεις μικρές φιγούρες υπαλλήλων της Vestas που συντηρούν την ανεμογεννήτρια και ένα σκυλάκι.

Πρόκειται για συνεργασία της δανέζικης εταιρείας ενέργειας Vestas (με προσανατολισμό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και της επίσης δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών LEGO. Το παιχνίδι Vestas Wind Turbine ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Climate Week της Νέας Υόρκης.

Ο Τιμ Μπρουκς, αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας στη LEGO, δήλωσε ότι ο όμιλος ελπίζει ότι έως το 2025 οι συσκευασίες των προϊόντων της εταιρείας θα είναι αποκλειστικά από βιώσιμα υλικά και έως το 2030 το ίδιο θα ισχύει και για τα ίδια τα προϊόντα.

«Προσπαθούμε να δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και έχουμε δεσμευθεί για κλιματικές δράσεις και για χρήση βιώσιμων υλικών στα προϊόντα και τις συσκευασίες. Η ανεμογεννήτρια είναι τα πρώτα βήματά μας στην κατεύθυνση της υλοποίησης αυτών των φιλοδοξιών και ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει αυτούς που χτίζουν να μάθουν για την ανανεώσιμη ενέργεια» σημείωσε ο Μπρουκς.

Η εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών LEGO είχε κάνει γνωστό τον Μάιο του 2017 πως ο στόχος για λειτουργία των μονάδων της αποκλειστικά και μόνο με ανανεώσιμη ενέργεια επετεύχθη και μάλιστα, τρία χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Η εταιρεία κατάφερε να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο της χάρη στην ολοκλήρωση της δημιουργίας ενός αιολικού πάρκου 258 μεγαβάτ στις ιρλανδικές ακτές. Πρόκειται για μία ανεμογεννήτρια που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς «γίγαντας» και αρκεί για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Lego στο 100%.

«Μαζί με τους συνεργάτες μας, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τους κατασκευαστές του αύριο», είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της LEGO, Μπαλί Πάντα.

Πηγή: agronews.gr